Minigolfen som sport

Selvom mange forbinde minigolf med en campingplads, sommerferie og lækkert vejr, er minigolf langt fra bare at være en ‘campingsport’. Minigolf er en sport for unge såvel som gamle, og der spilles i både bredden og eliten.
Minigolf som en sportsgren er langt mere avanceret end den form for minigolf som ofte spilles på campingplads. Minigolfspilleren spiller med en putter og flere bolde. De mange forskellige bolde har vidt forskellige egenskaber. Netop de mange forskellige bolde er det som gør at man kan få meget mere ud af spillet. Boldene giver mulighed for variationer og udvikling af spillet, da man kan begynde at spille banerne på nye måder. Køllen som en minigolfspiller har er desuden en betydeligt bedre kvalitet end den man låner, når man skal spille en enkelt runde som turist – dette gælder selvfølgelig også boldene.
Køllen som spilles med skal have påsat gummibelægning på slåsiden.
Når man til gengæld ser på boldene er der flere tusind forskellige bolde, som hver har sine egne egenskaber. Boldene har forskellige hoppehøjder, som kan variere fra alt mellem 0% og 90%. Derudover har boldene også forskellig hårdhed og vægt. Desuden er der tre typer af bolde: lakeret og ru – og en kombination af de ru, rulak.

Sporten gøres avanceret af de mange forskellige bolde med forskellige egenskaber men også af de forskellige slagsteknikker som er. Hvis man sammenligner med andre sportsgrene som billiard, tennis og fodbold, bruger man skru, indenfor minigolfsporten skruer man også bolden.
Man starter selvfølgelig ikke med at lære de avancerede teknikker som skru, men til gengæld starter man med at lære det rene og lige slag som også er grundslaget. En af de første ting som man lærer er også tempokontrol.

Man starter ikke op med et komplet udstyrssæt, dette er noget man langsomt opkøber. Oftest starter man med en almindelig kølle, hvorefter man senere kan købe en specialkølle. Bolde er også noget som man køber hen af vejen.

Det skal understreget at minigolfssporten er en sportsgren for alle typer!
Minigolf er en individuel sport da man kun selv har indflydelse for sit spil, men sporten er også en social sport og en holdsport. Der afholder turneringer, hvor der spilles i par og på hold, og ofte kan der også spilles mix og hold ved ellers individuelle turneringer.
Minigolf kan spilles af unge såvel som gamle og af både piger og drenge – der er ingen som har fysiske fordele i denne sport.
Dog skal det nævnes at da minigolf er en sport som kræver både udholdenhed, præcision og god koncentration, er det en fordel at være i fysisk god form, da dette kan hjælpe til at holde koncentrationen bedre.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/5/b/aalborgminigolfklub.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399