Minigolfens historie

Golfens oprindelse er England/Skotland og helt tilbage fra det 15. – 16. århundrede.
– Nogle kinesere mener ligefrem at spillet startede endnu tidligere i Kina.

Minigolfsporten er til gengæld langt yngre – faktisk opstået i dette århundrede.
Minigolfen er højst sandsynligvis udsprunget af de baner, som blev brugt til at træne “putting”, altså den puttræning, som blev lavet for golfspillerene i USA. Der er også indrammede baner med linoleum som underlag i England og USA, som kaldes for dværggolf (midget golf). Dette er allerede i starten af dette århundrede. Samtidig som de indrammede baner blev der opfundet minigolfbaner med vindmøller, ladeporte, eventyrfigurer, osv. i USA. Dette blev USAs første kontakt med minigolfspillet.

I Europa var det svenskerne som var først. Svenskerne startede med at spille minigolf på de lange filtbaner. Det svenske minigolfforbund (svenska bangolfförbundet) blev dannet i 1937, og i 1941 blev de første svenske mesterskaber spillet.
Den første konkurrence for Sverige internationalt var i en landskamp mod Danmark i 1955.
I det øvrige Europa er minigolfen som sport først opstået i 1950’erne i Schweiz, hvor det var betonbaner som blev anlagt efter nogle faste normer. Kort efter lavede man i Tyskland også baner med eternitunderlag og forhindringer efter faste normer.
Modellen i Schweiz blev kaldt minigolf, mens den tyske udgave blev kaldt for miniaturegolf. De tre systemtyper af eternit, beton og filt er i dag de tre international anerkendte spillesystemer som er godkendt af WMF (World Minigolfsport Federation)

I dag spilles der internationale mesterskaber over hele verden, bare indenfor Europa er der foreksempel nordiske mesterskaber, europamesterskaber og europa cuppen for de bedste hold i Europa!
Der afholdes foruden disse foreksempel også verdensmesterskaber hvert andet år og Asian Open.

De første klubber i Danmark blev grundlagt først i 1950’erne og i 1954 blev Dansk Minigolf Union stiftet. Tidligere hed unionen i Danmark Dansk Banegolf Union, hvilket var afledt af den tyske betegnelse – Bahnengolf. Man har også nu ændret dette til Minigolf i Tyskland.
I 1995 blev Dansk Minigolf Union optaget i Danmarks Idrætsforbund, og blev dermed også anerkendt som en egentlig sportsgren.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/a/5/b/aalborgminigolfklub.dk/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399